Construim legături între oameni – durabile și rezistente, cu bârne, plan de construcție, măsurători, efort, coordonare... lucru în echipă.

Impartiti in 2 echipe si condusi de mai multi facilitatori, participantii sunt rugati sa reconstruiasca un pod ce trece de pe o parte pe cealalta a unui rau. Cursantii vor trebui sa-l construiasca suficient de rezistent, astfel incat sa poata fi traversat in siguranta.

Ce se intampla in „Build the Bridge“?

Participantii vor lucra in doua echipe. De-a lungul primei jumatati de zi, vor trebui sa finalizeze cu succes o serie de exercitii de echipa, pentru a putea intra in posesia resurselor si a unor schite ajutatoare. De asemenea, in urma probelor, fiecare echipa va putea utiliza un dispozitiv walkie-talkie. Cu ajutorul acestuia, va putea comunica cu cealalta echipa pen­tru a se pune de acord in legatura cu aspectul final al podului.

Fiecare echipa va primi planurile detaliate si instructiuni despre obiectivele constructiei: un pod ce va trebui traversat de fiecare membru al echipei.

Cu ajutorul unor unelte specifice, participantii trebuie sa construiasca in cateva ore ceea ce in mod obisnuit se construieste in saptamani sau luni – dar, bineinteles, la alta dimensiune!

Provocari: in cazul nostru, fiecare echipa trebuie sa studieze cu atentie punctele de interconectare, inaltimea, latimea si modalitatea de intersectie cu podul construit de cealalta echipa. Vor trebui sa-si faca propria strategie, pentru a avea o constructie functionala si finalizata in timp util.

Important: fiecare obiectiv al sitului trebuie construit si apoi definit in detaliu, asa cum este prevazut de catre planuri.
Astfel, podul trebuie sa respecte o anumita lungime, o anumita inaltime minima si alte cateva caracteristici. In final, el trebuie sa fie functional si sa permita deplasarea in siguranta peste rau.

Rezultatul final:

  • Constientizam importanta contributiei personale la rezultatul final;
  • Motivam echipa prin realizarea unei provocari care pare imposibila;
  • Dezvoltam conditiile pentru o comunicare eficienta in scop dat, cu propriii coechipieri, dar si cu celelalte echipe:
  • Invatam tehnici de negociere, leadership, managementul conflictului si al stresului;
  • Intarim spiritul de echipa. Construim legaturi intre oameni – durabile si rezistente, cu barne, plan de constructie, masuratori, efort, coordonare… lucru in echipa.