Simplitatea are farmecul ei! Uneori complicam prea mult lucrurile, uitam de unde am plecat si, mai ales, pentru ce am plecat.

Stiai ca primul aparat foto a fost construit in China Antica si se baza pe o tehnica simpla numita „pinhole“ (stenopa)? Prin acest program, facem o incursiune in acea perioada si invatam cum putem face poze cu un aparat foto construit chiar de noi.

Ce se intampla in „Pinhole Photos“?

Descopera alaturi de noi simplitatea conceperii unui aparat foto, intr-un program bazat pe creativitate, lucru în echipa si buna-dispozitie. Pe parcursul evenimentului, participantii vor fi initiati in universul fotografiei clasice, trecand prin tot procesul: fotografiere, developarea filmelor si imprimarea hartiei.

Fiecare va avea ocazia sa foloseasca aparate de fotografiat clasice (de început de secol) si va fi indrumat in construirea si folosirea propriilor camere foto de tip pinhole (stenopa).

Acest atelier va ofera posibilitatea de a experimenta notiunile fotografice de baza dintr-o CAMERA OBSCURA, aplicand apoi aceste principii propriilor creatii – o oportunitate de a fi creativi, utilizand un proces fotografic unic, simplu, dar incantator.

Rezultatul final:

  • Dezvoltarea capacitatii de a gandi simplu si nu simplist;
  • Stimularea curiozitatii si imbunatatirea creativitatii folosind resurse limitate;
  • Energizarea si motivarea grupului.