Reconstruim una din cele 7 minuni ale lumii! Fiecare echipa trebuie sa studieze cu atentie interconectarea si distanta dintre monumente si sa-si faca propria strategie pentru a termina capodopera in timp util.

Folosind o „tona” de nisip, planuri facute la milimetru, impartiti in echipe si condusi de un architect, participantii vor reconstrui una din cele 7 minuni ale lumii: Piramidele si tot Platoul din Giza.

Ce se intampla in „The Quest of Pyramids“?

Programul incepe cu un film introductiv ce ne prezinta pira­midele, diverse teorii si ne lasa loc pentru intrebari. La aceste intrebari ne vom raspunde pe parcusul programului ca urmare a experientei prin care vom trece. Intr-o prima faza, fiecare echipa primeste atat un plan detaliat al constructiei, cat si instrumentele de lucru recomandate. A doua faza consta in delimitarea perimetrului de lucru si pozitionarea ansamblurilor in cadrul acestuia. In aceasta etapa se fac masuratori, se intind sfori si se marcheaza punctele unde trebuie construita fiecare componenta. Pentru a trece eficace de aceasta etapa, este nevoie de implicarea tuturor participantilor.

A treia etapa consta intr-un brainstorming pe care echipa il face pentru a gasi cele mai bune solutii de constructie. Solutiile sunt prezentate mai departe arhitectului. In a patra etapa, se trece la constructia propriu-zisa. Echipele care termina mai devreme sunt incurajate sa le ajute pe celelalte. Inauguram intreg platoul expozitional cu binemeritatele aplauze si cu un pahar de sampanie. Fotografiile facute in toate etapele de executie vor putea aminti fiecarui participant despre intreaga experienta.

Rezultatul final:

  • Participantii constientizeaza importanta contributiei personale la rezultatul final;
  • Echipa va fi motivata de aceasta provocare care pare imposibil de realizat fara cunostinte de specialitate;
  • Dezvoltarea comunicarii in scop dat cu propriii coechipieri, dar si cu celelalte echipe;
  • Consolidarea spiritului de echipa.